Biludlejning USA: 3 ruter vi anbefaler

Posted on

Der er ingen bedre måde at opleve USA på, end ved at cruise på vejen. Fra det store udvalg af forskellige muligheder af ruter har vi valgt 3, som vi vil anbefale. Hvad enten du skal på tur med en gruppe venner, din familie eller din partner, så har vi nogle hjælpsomme råd til din rejse.

Stillehavskysten

Den perfekte rute for unge- og bylivsvenner. Denne rute følger stillehavskysten i USA. I løbet af køreturen vil du opleve både vild natur og amerikansk byliv.

Vi anbefaler, at du begynder din rejse i Californien og slutter den i Washington. Det er muligt at få forholdsvis billige flybilletter fra Danmark til Los Angeles, og byen er et godt udgangspunkt for hele turen. Hvis du vælger at starte i Los Angeles, vil det være nemt at få fat i en udlejningsbil, som kan afleveres ved din sidste destination.

Brug et par dage i storbyen Los Angeles, før du tager afsted. Los Angeles er både kendt for deres lange strande og det livlige natteliv såvel som de forskellige kulturelle udtryk. Sørg for at du får bestilt en bil fra et godt firma i god tid. På den måde kan du være sikker på, at alt er på plads, før du tager på ferie.

Følg vejen langs kysten i retning mod Santa Barbara, som ligger ca. 145 km fra Los Angeles. Vi anbefaler, at du stopper ved Santa Barbara og dypper fødderne i vandet. Byen har helt fantastiske sandstrande og imponerende arkitektur.

Santa Barbara er en populær turistdestination, men du vil hurtigt opdage, at det er mindre hektisk der end i Los Angeles. Vi anbefaler San Luis Obispo som dit næste stoppested. Forlad den smukke kystlinje et øjeblik og følg rute 101. I løbet af den to timers lange køretur fra Santa Barbara til San Luis Obispo vil du køre forbi bjerglandskaber og byer såsom Santa Maria.

Et par timer i San Luis Obispo er tilstrækkeligt, men det er et godt sted at overnatte. Stå tidligt op dagen efter, så du kan surfe en smule på dagens første bølger, før din tur går videre til San Francisco. Køreturen til San Francisco tager mellem tre til fire timer. Hvis du får lyst til at køre en omvej og vil se kysten igen, så burde du stoppe ved Carmel-by-the-Sea. Tag udkørslen ved rute 101 mod Salina og følg rute 78 hele vejen til denne herlige by. Efter at have fået noget at spise, skal du bare køre mod rute 101 igen, før du ender turen i San Francisco.

Det er en god idé at bruge et par dage i San Francisco. Byen tilbyder alt fra spændende kultur og arkitektur til verdenskendt natteliv. Mange af verdens største og mest kendte DJ’s kommer og spiller på natklubberne i byen, og udvalget af barer er overvældende.

Den næste del af turen går igennem mindre byer som Eureka og Crescent City. Her vil du kunne opleve de autentiske amerikanske byer, som også er værd at besøge. Brug tre dage til at rejse fra San Francisco til Washington, omringet af fantastiske grønne dale og små byer.

The Appalachian Trail

The Appalachian Trail er helt sikkert bedst kendt for de populære vandreture. Du kan dog uden problem opleve det samme magiske landskab fra din bil, ved blot at køre langs ruten. Det er et perfekt alternativ for dem, der har små børn eller for dem, der har svært ved at gå.

Denne rute strækker sig fra nord i Maine hele vejen sydpå til Georgia. Turen kan virke meget lang så vi anbefaler, at du tager dig god tid og kun følger én af ruterne. Både den såkaldte Skyline Drive, der ligger i Virginia og Blue Ridge Parkway i den nordlige del af North Carolina er helt perfekte for rejser i bil.

Skyline Drive er ca. 160 km lang. Aktiviteter der findes langs med ruten samt smukke udsigter gør ruten perfekt for en familietur. Bestil overnatning i en hytte i Shenandoah National Park og oplev parken fra din bil. Det kan være klogt at forudbestille, hvis du vil overnatte i Shenandoah.

Aktiviteterne der tilbydes langs med vejen omfatter kanoture, rafting og kajakroning i Shenandoah floden. Hvis du foretrækker ikke at være våd, kan vi anbefale, at du bruger noget tid på at udforske grottedannelserne. En populær attraktion er turen i undergrunden i Luray Caverns, Shanenadoah Caverns eller i Grand Caverns. En tur til en af disse huler kan med garanti imponere både børn og voksne.

Slut turen ved Calf Mountain, hvor du kan opleve en fantastisk udsigt ud over bjerglandskabet og nationalparken. Der findes også en del gode vandrestier i området, som er overskuelige selv for de mindste i familien.

Den legendariske Route 66

Når man taler om amerikanske “road trips”, er det svært at se bort fra Route 66 eller “Rute 66,” som vi ville kalde den på dansk. Denne legendariske rute strækker sig fra Chicago til Los Angeles og er måske verdens mest kendte vej. Det er den ultimative tur for dem, der gerne vil opleve den rigtige amerikanske ”diner” kultur, og som føler, at selve køreturen er en vigtig del af hele rejsen.

Bestil en udlejningsbil i Chicago og stop første gang ved Springfield, Illinois, som ligger ca. 300 km fra udgangspunktet. Herfra fortsætter ruten igennem Missouri, Kansas og Oklahoma. Oplev museet på Route 66, som ligger i Clinton, Oklahoma, hvor du kan få et indblik i rutens historiske baggrund. Fyld derefter bilen op med benzin i Arcadia, lidt udenfor Oklahoma City. Den ikoniske tankstation har over 12.000 forskellige flasker sodavand og en gammeldags diner, hvor du kan få dig et velfortjent måltid.

Efter Oklahoma fortsætter ruten i retning mod Texas. Her vil du se et glimt af det ”vilde vesten” og opleve mange andre seværdigheder. Det er næsten obligatorisk at stoppe ved byen Shamrock, Wheeler County.

Fra Texas kommer du til at fortsætte igennem New Mexico, som har et tørt og interessant landskab. New Mexico er, blandt andet, kendt for at være et vigtigt centrum for de indfødte amerikanere. Over 134.000 indfødte amerikanere bor der. Brug noget af tiden på at besøge de historiske museer eller mindesmærker, før du fortsætter på den sidste del af din tur.

Før du når køreturens endestation i Californien, kører ruten igennem Arizona. På vejen vil du møde en del små amerikanske byer. Brug noget tid på at besøge den verdenskendte Grand Canyon og få en oplevelse, som du aldrig kommer til at glemme. Når du begynder at få lyst til at komme tilbage til kysten igen, er det tid til at vende tilbage til Californien. Afslut din rejse i Santa Monica i Los Angeles. Her kan du bruge nogle dage på standen og tage dig nogle svømmeture, før du flyver tilbage til Danmark igen.